Народ, що не стискає меч у своїх руках, носить ярмо на шиї... Ще не вмерла України і слава, і воля... Павло Чубинський Той, хто в біді кидає свій народ, стає його ворогом. Чингіз Айтматов Війна буде повторюватися до тих пір, поки питання про неї буде вирішуватися не тими, хто помирає на полі бою. Анрі Барбюс З москалями нема спільної мови. Степан Бандера Краще вмерти стоячи, ніж жити на колінах. Роман Шухевич







Структура Збройних сил України


Збройні Сили України – це військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності.

Збройні Сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України у випадках, визначених законом, беруть участь у заходах, спрямованих на боротьбу з тероризмом. 





Емблема та прапор Збройних сил України








Організаційна структура Збройних Сил України (на 01.01.2019) 
Чисельність Збройних Сил України визначена законом у кількості, яка не перевищує 250000 осіб, у тому числі 204000 військовослужбовців.

В особливий період чисельність Збройних Сил України збільшується на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання указів Президента України про мобілізацію, затверджених законами України.


Організаційно Збройні сили України поділяються на три види та два окремі роди військ та сил:

Сухопутні війська України підпорядковані командуванню Сухопутних військ. Сухопутна територія України поділена на чотири військово-сухопутні зони, які є районами відповідальності оперативних командувань «Захід», «Північ», «Схід» і «Південь».



























Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Немає коментарів: