Народ, що не стискає меч у своїх руках, носить ярмо на шиї... Ще не вмерла України і слава, і воля... Павло Чубинський Той, хто в біді кидає свій народ, стає його ворогом. Чингіз Айтматов Війна буде повторюватися до тих пір, поки питання про неї буде вирішуватися не тими, хто помирає на полі бою. Анрі Барбюс З москалями нема спільної мови. Степан Бандера Краще вмерти стоячи, ніж жити на колінах. Роман Шухевич







НОВЕ ВІЙСЬКО


Ця сторінка присвячена естетиці нової символіки та однострою Збройних Сил України. НОВЕ ВІЙСЬКО, це не лише остаточний відхід від "совка" і ребрендинг ЗСУ вцілому і їх структур, частин та підрозділв. НОВЕ ВІЙСЬКО, це і створення та поширення повноцінної мілітарної культури. Від нових підходів до оформлення інформаційних стендів і сторінок в мережі, до цивілізованого підходу до сертифікатів, грамот, рекрутингових плакатів і будь-якої іншої друкованої продукції що є невід'ємною складовою національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання і популяризації високої місії Воїна.
























ОКРЕМА МЕХАНІЗОВАНА БРИГАДА
ІМЕНІ ЧОРНИХ ЗАПОРОЖЦІВ
Емблемою бригади Чорних Запорожців є біла Адамова Голова - череп - один із поширених ще у 18-19 ст. символів частин першої лінії і штурмової дії. 100 років тому, за часів Перших Визвольних Змагань, полк Чорних Запорожців наводив жах на ворогів і не програв жодного бою. Чорний трикутник - шлик шапок козаків, за що їх і прозвали "чорношличники".
ОКРЕМА МЕХАНІЗОВАНА БРИГАДА ІМЕНІ КОРОЛЯ ДАНИЛА
Емблемою бригади імені Короля Данила є золотий повсталий лев. Є припущення, що корона Данила мала саме такий вигляд, як на зображенні. Власне, лев вказує на приналежність до Галицької землі, адже є упізнаваним символом і елементом гербу ще з часів Данила Романовича. Ліва частина щита - оливова вказує на оливовий колір піхотного берету. Права - червона - колір гербу міста Яворів, де дислокується частина. Гасло бригади - "королівські солдати" або "військо короля".
СИЛИ СПЕЦІАЛЬНИХ ОПЕРАЦІЙ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
Емблемою ССО ЗСУ є сталевий крокуючий вовк, підпоясаний золотим пасом-чересом на тлі сталевого вінка з лаврового листя. У нижній частині вінок скріплено знаком князя Святослава Хороброго (957-972 рр.) – двозубом. Головним символом обрано образ могутнього воїна-вовка, вовкулаки, сіроманця.
ОКРЕМА МЕХАНІЗОВАНА БРИГАДА "ХОЛОДНИЙ ЯР"
Бригада Холодний Яр має емблемою зображення Чорного Крука/Ворона. Емблема лежить корінням в героїчному опорі червоним окупантам в лісах Черкащини. Чорний Ворон, було одним із популярних псевдо ватажків Холодноярської республіки.
80 ОКРЕМА ДЕСАНТНО-ШТУРМОВА БРИГАДА
Емблемою 80 десантно-штурмової бригади є крилатий білий лев, що заносить полум'яний меч Архистратига Михаїла - покровителя десанту. Здиблений лев - натяк на Львів, де дислокується бригада. Емблема розташована в щиті темно-бордового "фірмового" кольору ДШВ.


Немає коментарів: